Brend Jeep® otkrio plan za globalno liderstvo u elektrifikaciji terenaca

  • Brend Jeep® je otkrio sljedeću fazu svoje ofanzive potpuno električnih proizvoda kako bi postao globalni lider na polju terenaca sa nultim emisijama
  • Brend će predstaviti četiri potpuno električna terenca u Evropi do 2025.
  • Elektrifikovani modeli će biti ponuđeni za cijeli portfolio uključujući Wagoneer 4xe vozila
  • 100% prodaje u Evropi do 2030. godine činiće BEV vozila
  • Brend predstavlja dva potpuno nova, potpuno električna, globalna modela terenaca
  • Jeep Avenger, prvi potpuno električni Jeep terenac za Evropu, će imati premijeru na Sajmu automobila u Parizu 17. oktobra

 

„Potpuno novi, potpuno električni Jeep Recon ima sposobnost da pređe moćnu Rubikon stazu, jednu od najizazovnijih terenskih staza u SAD i stigne do kraja staze sa dovoljnom autonomijom da se vrati u grad i napuni se“, rekao je Munije.

 

Ovaj globalni SUV biće predstavljen javnosti sljedeće godine, a proizvodnja će početi 2024. godine u Severnoj Americi. Kupci u SAD će moći da rezervišu novi SUV Jeep Recon BEV početkom 2023. Jeep Recon će se prodavati na velikim tržištima širom svijeta, i u Evropi.

 

Potpuno novi, potpuno električni Wagoneer 

Gama Wagoneer će takođe rasti sa potpuno novim SUV-om. Sa kodnim imenom Wagoneer S, ovo potpuno električno vozilo nastaviće da širi prisustvo brenda u premijum segmentu SUV-a nudeći jedinstven, elegantan, aerodinamičan dizajn i mogućnost 4x4 kao standard, sa upravljanjem na svim terenima, naprednom tehnologijom fokusiranom na brend Jeep i impresivne performanse.

Ovaj novi, potpuno električni, globalni SUV biće ponuđen isključivo kao BEV, ciljajući autonomiju od 400 milja sa jednim punjenjem, 600 KS i vrijeme od 0-100 km/h od oko 3,5 sekunde.

Sa spoljašnjim dizajnom obilježenim prepoznatljivom LED osvetljenom rešetkom, ovaj SUV pokreće aerodinamička efikasnost, kombinovana sa uspravnim kultnim izgledom Wagoneer sa strane.

„Naši kupci će biti oduševljeni vrhunskim, visoko efikasnim SUV-om koji je prepun tehnologije i visokog kvaliteta izrade, koji nudi 4x4 mogućnosti, visoke performanse, brzo ubrzanje i ciljnu autonomiju od 640 kilometara sa jednim punjenjem“, dodao je Munije.

Potpuno novi Wagoneer BEV takođe će biti prikazan javnosti sljedeće godine, a proizvodnja će početi 2024. u Severnoj Americi. Kupci u SAD će moći da rezervišu ovaj potpuno električni model Wagoneer početkom 2023. Prodavaće se na velikim tržištima širom sveta, uključujući i Evropu.

 

Potpuno novi Jeep Avenger, prvi potpuno električni Jeep SUV ikada, stiže u Evropu 2023.

U Evropi, brend Jeep je već napravio veliki pomak nudeći samo elektrifikovane terence u zemljama kao što su Njemačka i Francuska. Do kraja ove godine, 100% Jeep SUV portfelja biće elektrifikovano na skoro svim evropskim tržištima.

Plan koji danas otkrivamo nadovezuje se na ovaj 4xe zamah, razvijajući portfelj sposobnih, potpuno električnih vozila dizajniranih i prilagođenih za Evropu. Brend će predstaviti četiri vozila sa nultom emisijom u Evropi do 2025. godine, sa ponudom u glavnim segmentima. Kao rezultat napora uloženih u ovaj proizvod, sva Jeep vozila u prodaji u regionu biće 100% električna do 2030. godine.

Prvi model ove proizvodne ofanzive je potpuno novi, potpuno električni Jeep Avenger, kompaktni SUV koji je predstavljen tokom predstavljanja Stellantis Dare Forward dugoročnog strateškog plana ranije ove godine.

Potpuno novi Jeep Avenger, koji će biti predstavljen na evropskom i drugim tržištima, kao što su Japan i Južna Koreja, biće pozicioniran na nivou ispod Jeep Renegade i proizvodiće se u visokoefikasnoj fabrici u Tihiju u Poljskoj.

Sa ciljanim električnim dometom od 400 kilometara, ovaj novi SUV će ponuditi i impresivnu odignutost od tla, prelomne i pristupne uglove za svoj segment, dok će isporučiti moderan i tehnološki napredan enterijer, sa puno prostora za ljude i teret.

„Potpuno novi Avenger će ponuditi mogućnosti brenda Jeep koje su prilagođene evropskom tržištu“, rekla je Antonela Bruno, šef Jeep Europe u Stellantis-u, „Ovaj moderan, zabavan i emotivan SUV će se svidjeti rastućem broju kupaca koji traže sposobnu, kompaktnu, modernu i potpuno električnu alternativu brenda Jeep trenutnim igračima“.

Jeep Avenger će imati premijeru tokom dana za štampu na Sajmu automobila u Parizu, 17. oktobra, a istog dana otvaraju se rezervacije za kupce. Potpuno novi Jeep Avenger stiže u salone početkom 2023. godine.

4xe je novi 4x4

Brend Jeep nastavlja da širi svoj 4xe portfolio širom svijeta, poboljšavajući svoju legendarnu 4x4 sposobnost upotrebom elektrifikacije i tehnologije. Dok se detalji trenutnog plana fokusiraju na Sjevernu Ameriku i Evropu, konkretni planovi za druge regione biće objavljeni kasnije.

„Danas smo podijelili samo djelić našeg novog portfelja potpuno električnih SUV vozila, pružajući opipljive dokaze o tome šta dolazi u naredna 24 mjeseca i zašto kažemo da je 4xe Novi 4x4“, rekao je Munije. „Ova moćna kombinacija Jeep dizajna, legendarnih 4x4 mogućnosti i elektrifikacije će preoblikovati tržište SUV vozila, omogućavajući većem broju kupaca u više zemalja i u više segmenata da nam se pridruže na našem putu ka slobodi nulte emisije“.

 

Brend Jeep

Sa više od 80 godina legendarnog nasljeđa, Jeep predstavlja autentični SUV brend koji nudi sposobnost, vrhunsku izradu i prilagodljivost onima koji polaze na posebna putovanja. Brend Jeep otvoreno poziva da živimo život punim plućima nudeći opsežan portfolio vozila koja nastavljaju da vlasnicima pružaju osjećaj bezbjednosti i sigurnosti, kako bi na svako putovanje pošli samouvjereno. Gamu Jeep vozila obuhvataju Cherokee, Compass, Gladiator, Grand Cherokee, Renegade i Wrangler. Jeep Wave, premijum program lojalnosti i brige o kupcima, koji je dostupan za cijelu ponudu Jeep 4x4 vozila, sadrži niz pogodnosti i ekskluzivnih elemenata kako bi vlasnicima Jeep vozila pružio potpunu pažnju i podršku dostupnu 24/7. Legendarne sposobnosti terenske vožnje brenda Jeep unaprijeđene su globalnom inicijativom elektrifikacije, kojom se 4xe pretvara u novi 4x4 model na putu ka ostvarenju vizije brenda – slobode s nultim emisijama.

 

Brend Jeep® je danas najavio sveobuhvatni plan za svoju sljedeću generaciju potpuno električnih 4xe vozila, u okviru održive transformacije kojom planira da postane vodeći brend električnih terenaca u svijetu.

Plan, koji je predstavljen na Jutjub kanalu brenda: www.youtube.com/thejeepchannel, poziva na predstavljanje četiri potpuno električna terenaca u Sjevernoj Americi i Evropi do kraja 2025. Kao dio tekućeg sveobuhvatnog plana, 50% modela brenda Jeep koji se prodaju u SAD-u će biti potpuno električni do 2030. godine, dok će 100% modela koji se prodaju u Evropi biti potpuno električni do iste godine. Plan u potpunosti podržava ciljeve neto nulte emisije ugljen-dioksida koje je postavio Stellantis u okviru svog dugoročnog strateškog plana „Dare Forward 2030“.

„Podstaknuti uspjehom našeg elektrifikovanog 4xe portfolija u Sjevernoj Americi i Evropi, pravimo i razvijamo najsposobnije i najodrživije Jeep terence do sada, na našem putu da postanemo vodeći brend terenaca nultih emisija na svijetu“, rekao je Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep. „Ova strategija orijentisana na budućnost će osigurati da milioni ljubitelja Jeep vozila nastave da imaju planetu koju mogu da istražuju, prigrle i zaštite. Elektrifikacija je odlična za naš brend, čineći ga još sposobnijim, uzbudljivijim, održivijim i zabavnijim“.

Brend Jeep je pokazao prve slike dva potpuno električna terenca – potpuno novi Jeep Recon i potpuno novi Wagoneer, sa kodnim imenom Wagoneer S – koji će stići u Sjevernu Ameriku i druge regione širom svijeta, istovremeno potvrđujući da će potpuno novi, potpuno električni Jeep Avenger debitovati u Evropi početkom sljedeće godine.

 

Elektrifikovani portfolio brenda Jeep u Sjevernoj Americi

Zasnovan na uspjehu modela Jeep Wrangler 4xe, najprodavanijeg PHEV vozila u SAD-u, i nedavno predstavljenog Grand Cherokee 4xe, brend razvija sveobuhvatnu gamu elektrifikovanih proizvoda posebno kreiranih da unaprijede legendarne sposobnosti brenda i da prošire njegov doseg u Sjevernoj Americi.

 

„Uz kontinuiranu ekspanziju 4xe tehnologije širom našeg cijelog portfolija, mi ponovo definišemo slobodu i avanturu na način na koji to samo Jeep može“, rekao je Džim Morison, šef brenda Jeep za Sjevernu Ameriku. „Do kraja 2025. godine, cijela naša gama će biti elektrifikovana, uključujući četiri potpuno električna vozila koja će se takmičiti u samom srcu tržišta“.

Ovaj plan elektrifikacije će takođe proširiti portfolio modela Wagoneer. Brend će ponuditi potpuno novi, potpuno električni Wagoneer u segmentu premijum terenaca srednje veličine. U segmentu velikih terenaca, Wagoneer modeli će ponuditi pogonske sisteme koji ciljaju procenjenih 800 km kombinovane autonomije.

 

Do 2030. godine, brend Jeep će ponuditi pun izbor novih BEV vozila, čime će preuzeti vodstvo u industriji terenaca što se tiče broja modela, učešća u segmentu i rezultata prodaje. Kao rezultat, 50% prodaje brenda u SAD-u će činiti potpuno električna vozila.

 

Potpuno novi Jeep Recon: 100% Jeep; 100% nulta emisija

Jeep Recon je jedno od prvih potpuno novih električnih SUV vozila koja će biti lansirana u Sjevernoj Americi.

Ovo potpuno novo vozilo namenjeno je onima koji vole da se upuštaju u ekstremne avanture u gotovo potpunoj tišini sa izdržljivim, potpuno električnim paketom vozila.

Jeep Recon je iz temelja dizajniran da bude 100% Jeep 4x4 i sa 100% nultom emisijom. Ovaj SUV biće dostupan isključivo kao BEV i unaprijediće terenske avanture uz pomoć:

Prave sposobnosti praćenja staza sa Jeep Selec-Terrain sistemom za upravljanje vučom, tehnologije osovine e-locker, zaštite ispod karoserije, kuka za vuču i agresivnih terenskih guma Autentičnog Jeep open-air freedom sa one-touch powertop, vratima i staklom koji se mogu ukloniti Poslednje generacije Uconnect sistema, uključujući detaljne smjernice za najistaknutije terene

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *