Ovdje dodajte tekst naslova

U okviru Marketauta posluje jedinica tehničkog pregleda vozila.

Na ovaj način smo potpuno zaokružili sve usluge za redovno održavanje, servisiranje i registraciju vašeg automobila. U našem prostoru za ispitivanje svakodnevno možete obaviti dijagnostiku vozila, ispitati sistem oslanjanja i upravljanja, sistem kočenja te druge uređaje u cilju povećanja Vaše i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju. Naši zaposleni imaju dugogodišnje iskustvo u radu na tehničkom pregledu vozila što je ujedno i garant kvalitetnog i sigurnog pregleda vozila.

 Vršimo tehničke preglede za sledeće kategorije vozila:

 1. O (priključno vozilo do 3500kg ukupne mase)
 2. M1 (putnički automobil do 8+1 sjedišta)
 3. N1 (laka teretna vozila do 3500kg ukupne mase)
 4. L1-L3 (motocikli - sve kategorije)

Koristimo uređaje najnovije generacije za kontrolu i ispitivanje izduvnih gasova, sistema kočenja, optike trapa, sistema oslanjanja. Prije svakog pregleda vaše vozilo odlazi u autopraonu i detaljno se čisti, a potom na tehnički pregled, što je još jedna dodatna i besplatna usluga.

Ukoliko se odlučite da pored tehničkog pregleda vozila kod nas izvršite registraciju vozila, na raspolaganju su vam polise obaveznog i kasko osiguranja više osiguravajućih kuća.

Pored tehničkog pregleda, na raspolaganje stavljamo i osiguranje vašeg vozila, obavezno i kasko. Brzo i efikasno, po Vašoj zelji, sve obavite kod nas, bez odlaska u banku.

Tehnički pregled možete zakazati na:

Tel.: +387 (0) 51 508-600 ili e-mail: tehnickip@fiat-auto.ba

Optika trapa

Pravilno podešenom geometrijom oslanjanja točkovi će se obrtati bez proklizavanja, blokiranja i češanja na različitim tipovima podloga.

Optika trapa ili geometrija oslanjanja po definiciji je ugaona zavisnost između površine podloge i elemenata sistema oslanjanja, upravljanja i točkova vozila. Prilikom podešavanja geometrije oslanjanja se mjere i podešavaju uglovi pod kojima se nalaze točkovi vozila i podešavaju prema odgovarajućim vrijednostima koje je definisao konstruktor. Podešavanje se vrši pomjeranjem različitih elemenata sistema oslanjanja i upravljanja.

Pravilno podešenom geometrijom oslanjanja točkovi će se obrtati bez proklizavanja, blokiranja i češanja na različitim tipovima podloga. Pravilna podešenost geometrije oslanjanja omogućava bezbjednu vožnju, dobru upravljivost, duži vijek pneumatika, smanjenu potrošnju goriva i manje opterećenje elemenata sistema oslanjanja i upravljanja.

Geometrija trapa se ispituje uz pomoću uređaja Hofmann Geoliner 550 Prism. To je najnoviji kompjuterski sistem sa 3D tehnologijom, dvije CCD kamere i dva CCD projektora za podešavanje geometrije.

Uređaj omogućava mjerenje kod prednjih i zadnjih točkova:

 1. TRAGA
 2. NAGIBA
 3. ZATURA
 4. NAGIBA OSNOG BOLCNA
 5. MAKSIMALNOG ZAOKRETA
 6. RAZLIKE ZAOKRETA
 7. OSA
 8. RAZLIKA OSA

Prodaja guma

Marketauto d.o.o. usluge montaže i balansiranja guma za sve vrste vozila. Koristimo uređaje poslednje generacije za montažu i balansiranje guma.

Balansiranje pneumatika se vrši uređajem Hofmann Geodyna 980L za putnički i laki teretni program i Hofmann Geodyna 4500 za teški teretni program i autobuse. Uređaji posjeduju digitalnu tehnologiju sa automatskim mjerenjem statičkog i dinamičkog debalansa, tačnim prikazom veličine i pozicije tega i pozicije tega na velikom LC displeju nove generacije. Prečnik i širina felge se unose rotacijom točka. Posjeduju program za sakrivanje tegova iz kraka felge kao i optimizaciju i smanjenje debalansa.

Ukoliko točkovi nisu pravilno balansirani dolazi do pojave vibracija na upravljaču, instrument tabli, sjedištima, što je pri različitim brzinama veoma neugodno. Pravilno balansirani točkovi produžavaju vijek trajanja pneumatika i utiču na udobnost vožnje. Ukoliko se pojave vibracije nakon balansiranja točka, treba izvršiti detaljan pregled pneumatika i feluga jer sama iskrivljenja i oštećenja istih mogu biti uzrok vibracija. Ukoliko se utvrdi neka vrsta oštećenja na točku, balansiranje će biti bez rezultata.

Montaža pneumatika vrši se uz pomoć uređaja Hofmann Monty 2300 za putnički program i laka teretna vozila. Za teška teretna vozila i autobuse koristi se Hofmann Monty 3650 sa dva hidraulična dijela i visinski podesivom glavom za demontažu.

Prilikom svake montaže-demontaže pneumatika vrši se detaljan pregled istih da bi se utvrdila moguća oštećenja radi optimalnog balansiranja pneumatika. Naša preporuka je da nakon zamjene pneumatika izvršite podešavanje geometrije trapa i na taj način višestruko produžite vijek trajanja pneumatika koji su u eksploataciji.

Praonica vozila

Naša perionica vozila pruža vrhunske usluge ručnog pranja i čisćenja automobila i dostavnih vozila.
Pored vanjskog pranja, pružamo i uslugu pranja motora automobila te unutrasnje čišćenje vozila. Pored niske cijene usluge, svako treće pranje vozila je besplatno.